Първоначално публикувано от don_pepone
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
изЧЕЗва ми водата...
Collapse
X
-
Ами при загрял на 90' като пусне перката и след изключването и трябва да можеш да си отвиеш капачката без да те попари врял антифриз,а савсем нормално.EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеАми при загрял на 90' като пусне перката и след изключването и трябва да можеш да си отвиеш капачката без да те попари врял антифриз,а савсем нормално.
Comment
-
Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщениеЕ това е ясно, но нали прави нещо като вакум и както каза по-нагоре, че като се отвие капачката трябва да изсъска, а то нищо....И според мен, извода е пробив или изпускане на въздух във системата.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеПрави налягане, не вакум. Щом няма налягане на загрял двигател, имаш пропуск по системата.Ще налея някоя добавка и да видим какво ще стане.
Comment
-
Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщениеТова звучи доста грубо....По-добре да не влизаме в тоя филм и да си останем в нашия и проблема да се окаже изпаряването през капачката, ако мога да го нарека "проблем" разбира се....Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
При мен след втората смяна на ремъци се появи такъв проблем, но е слабо, уж не се вижда нищо.Предполагам че сълзи отнякъде, защото като е много студено и без да се кара изчезва течност.Засега си подоливам леко и това е.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщениеМале и аз, налягане имах предвид де, попрекалил съм с бирите майЩе налея някоя добавка и да видим какво ще стане.
Изводът е, че има някъде пробив в нея.
Тук може да се направи следното разсъждение:
Ако пробивът е под нивото на границата течност - газ, загубата на течност ще е доста по-осезаема.
Така, както го описваш, загубата не е много голяма. Т.е имаш пробив в зоната на газовата фаза. Най-вероятно в капачката на разширителния съд.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеИ аз подкрепям това, че не е нормално да няма налягане при загрял двигател, защото това е затворена система.
Изводът е, че има някъде пробив в нея.
Тук може да се направи следното разсъждение:
Ако пробивът е под нивото на границата течност - газ, загубата на течност ще е доста по-осезаема.
Така, както го описваш, загубата не е много голяма. Т.е имаш пробив в зоната на газовата фаза. Най-вероятно в капачката на разширителния съд.Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!
Comment
-
Първоначално публикувано от ZaRoo Покажи съобщениеКогато загасиш двигателя капачката има клапан които испуска налягането
Сигурно и не загряваLast edited by etrovskii; d.m.y г., 13:39.Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!
Comment
-
Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщениеПривет! От няколко месеца непрекъснато доливам антифриз. Писна ми вече. Реших, че е радиатора, защото от него подлизваше малко...смених го-проблема продължи. Сипвам до максимума...карам на парно примерно 3 километра на ръчка и водата вече е под минимума...отварям, доливам до МАКС, 3- до 5 км максимум... и пак пада под минимума...даже ако продължа да я карам и вода в разширителния съд, не остава. От никъде другаде не тече! Проверявал съм, в купето вода не тече, от маркучите също...нивото на маслото също не се покачва, пяна по капачката няма...маслото не е разредено...наистина ми писна и ще ви помоля за помощ. Къде да търся проблема?! Благодаря! Колата е от подписа!Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
Comment